Хижа Младост

От какво има нужда Търговище? Вие сте.

Re: Hija Mladost

Мнениеот admin » Пет Авг 20, 2010 12:20 pm

Да това е кофти наистина. Но трябва да се пита в общината мисля не съм много сигурен дали това е редно. И ако не е редно какво ще предприемат. То остава да отида там и да ми вземат 1лв. затова, че съм се качил на върха.
admin
Site Admin
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Ное 16, 2008 2:59 pm

Re: Хижа Младост

Мнениеот admin » Съб Авг 21, 2010 5:15 pm

Ето отговор от един човек, който е в течение на нещата.

Уважаема г-жо(г-це), казвам се Пламен Петров и съм член на управителния съвет на Туристическо дружество "Никола Симов" - Търговище. Дружеството и х. Младост беше докарано до отчайващо състояние от нашите велики управници от община Търговище. Те години наред не отпускат никакви финасови средства за дружеството и съответно за хижа Младост. Хижата ни беше дадена под ареднда от предишното ръководство на турситическото дружество, в което имаше и хора от общината. Арендатора (Денчо нищо против човека) си гледаше своите интереси и въпороса как да спечели повече. Не беше радетел на туризма и имаше избирателно отношение към посетителите на хижата. Общината е усвоила пари за ремонт на хижата (сума няма да цитирам 5 цифрена, а е вложено за ремонт почти нищо) и сега още 4 години не може да се кандидатсва за Европейска помощ. Ние от управителния съвет решихме да има такса 1 лв, за това да може да се види , че нещо е промененно в хижата. Има масички, пейки и това не е безплатно. Да може да имат съвест гражданите на Търговище да пазят и да се грижат и за екологията около хижата. В момента ТД "Н. Симов" със собствени средства и с помощ от Българския туристически съюз (и с изключителната подкрепа на фирма Луцифер) извършва ремон на стойност над 100 000 лв. Тези пари няма как да дойдат от нищото. Направена е подмяна на дограмата на хижата, външна изолация, локално парно, нови легла и матраци на 2-та етажа. За таванския етаж парите няма да достигнат! Вътре са ремонтирани тоалените, направени са 2 нови тоалетни на приземния етаж, бар, и теракот на земята. Обновена е изцяло куххнята на хижата! Малката зала с камината е също с теракот. До нея има обзаведена кухня за туристите. И когато роптаете срещу някой се информирайте моля, кой ни докара хижата до това положение. И когато другата година отидете да гласувате за общинари и кмет се замислете кого да подкрепите! Ние новот ръководство на дружеството, сме основно млади хора милеещи за туризма и ще направим така, хижа Младост да стане привликателно място за гражданите на Търговище и за всички гости. След 1 септември хижата ще отвори врати и може да се нощува в нея. Ресторанта и ще отвори вероятн малко по-късно след 15 септември. Сега има напитки които можете да си вземете. Имам и атрактивен хижар, ще го видите и него. Желая ви приятно изкарване на вашите посещения на х. Младост. Всички услуги ще бъдат упоменати с цени на видно място. Заповадяйте да станете членове на Туристическото ни дружество - за членовете има преференции в цените.

ето и правилника на хижата: http://www.targovishte.com/gallery/viewone-145-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D1%85+%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%B5
admin
Site Admin
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Ное 16, 2008 2:59 pm

Re: Хижа Младост

Мнениеот zumod » Вто Мар 19, 2013 1:10 pm

Ще седна на земята, ама 1 лв. няма да им дам НИКОГА!!! Изгонихте туристите от хижата, ама от гората няма как да ни изгоните!!! ;) :lol:
ZSZ - Напред и надолу, през тясното към прекрасното!!!
zumod
 
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Мар 19, 2013 1:01 pm
Местоположение: Търговище, България


Назад към Предложения към управата на ТърговищеКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron