Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 44
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 496
Регистрирани: 1559
Най-новият регистриран: DenicaTania

Новините на Търговище порталът

България е във втория полуфинал на Евровизия

категория / Хайлайф        дата: 2012-01-27 г. / 20:45 ч.      прочетена: 956 България е във втория полуфинал на Евровизия

На официална церемония в Баку бе изтеглен жребият за представянето в двата полуфинала на 43-те страни-участнички в песенния конкурс на Евровизия 2012 в Азербайджан, съобщават от Actualno.com. Полуфиналите ще се проведат на 22-ри и 24-ти май. Беше определено и в кой от двата полуфинала ще гласуват страните от Големите 5 – Франция, Великобритания, Испания, Германия и Италия и домакините от кавказката държава.

Организаторите на конкурса от Азербайджан превърнаха събитието в ефектно 100-минутно шоу, в което около трите сфери за жребия се завъртяха: кадри от Баку, поздравление от миналогодишната столица на евровизионния конкурс – Дюселдорф, символично предаване на ключа между кметовете, представяне логото на музикалния форум и програма, включваща оркестрова класика, танци и изпълнения на звездите на най-голямата европейска музикална надпревара от последните години – Руслана, Айсел, Алексадър Рибак, Сафура и Лена.

Жребият отреди България да се състезава във втория полуфинал. От страните, с които най-често си разменяме точки, в нашия полуфинал са Сърбия, Македония, Украйна, Турция и Армения. Песента, победител от българския финал, на 29-ти февруари ще представи песента си в първа част на полуфинала на 24-ти май. Точният номер на изпълнението ще бъде определен от друг жребий, който ще се проведе в средата на месец март.

Официалното лого и мото на конкурса в Баку също беше представено . Мотото на конкурса е “Light your fire!” или в превод на български “Запали своя огън”. Слоганът на конкурса е свързан с другото название на Азербайджан – “Страната на огъня”.

Пълният списък на страните от първия полуфинал. Първите 9 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 9 – във втората част:

Черна гора
Исландия
Румъния
Албания
Белгия
Латвия
Швейцария
Финландия
Гърция

Молдова
Кипър
Австрия
Дания
Русия
Сан Марино
Израел
Ирландия
Унгария

Пълен списък на участниците от втория полуфинал. Първите 9 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 10 – във втората част:

Сърбия
Холандия
Португалия
Македония
Беларус
Малта
Украйна
Армения
България

Швеция
Грузия
Словения
Естония
Турция
Словакия
Хърватия
Норвегия
Литва
Босна и Херцеговина

Италия, Азербайджан и Испания ще гласуват в първия полуфинал. Германия, Великобритания и Франция ще представят вота си във втория полуфинал.

Песента, която ще представи страната ни в Баку през май, ще изберем на 29 февруари – когато ще се проведе финалът на българската селекция.

Етикети: евровизия, българия, баку, полуфинал

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image