Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 63
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 882
Регистрирани: 1762
Най-новият регистриран: krancheto

Новините на Търговище порталът

И български пиперки има вече в търговската мрежа

категория / България        дата: 2012-05-23 г. / 16:31 ч.      прочетена: 2447 И български пиперки има вече в търговската мрежа

За  празничните дни  вече бяха набрани първите 6 тона  български пипер от оранжериите в град Първомай, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.
Пиперките са сладки с много добро качество, здрави, свежи, чисти с гладка и лъскава повърхност и форма, характерна за сорт „Пирует”.П
През изминалата седмица се увеличи прибирането и на черешите в областите Силистра, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково. Сертифицирани са 48 тона череши.
Плодовете са свежи, цели, здрави, чисти, с типична за сорта форма и оцветяване, без повишена повърхностна влажност, без чужд мирис и вкус - сладък или  слабо кисел  с мека консистенция, типичен за ранните  сортове, с дръжки.
Продължава прибирането на оранжерийните зеленчуци - домати и  краставици.
Инспекторите от "Контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци" са сертифицирали 1541 тона оранжерийни краставици и 1179 оранжерийни домати.   
Българските плодове и зеленчуци са с много добри показатели, с чудесни вкусови качества и отговарят на  продуктовите спецификации по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България.

Етикети: пиперки, БАБХ

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image