Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 193
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1020
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

Дяволиите на Хитър Петър

категория / Търговище        дата: 2012-06-08 г. / 12:37 ч.      прочетена: 2220 Дяволиите на Хитър Петър

На 11 юни от 18.00 ч. Драматичен театър Търговище ще представи най-новото си заглавие за деца – „Дяволиите на Хитър Петър” от любимия на поколения малчугани Дядо Пънч. Спектакълът беше показан премиерно в програмата на фестивала „Вълшебната завеса”.  Организаторите избират вечерен час за поредното представление  с идеята децата да дойдат със своите родители или по-големи каки и батковци. Детските билети традиционно са 3.00 лв., а възрастният придружител влиза гратис – такава е ценовата политика на Драматичния театър за това представление.
Постановката е дело на Александър Илинденов, сценографията и костюмите – на Галя Абаджимаринова. В ролята на Хитър Петър ще видим Мартин Властанов, а на Петровица – Ивана Стоянова. Вечните опоненти и обект на шеги от страна на нашия хитрец, героите Поп Фирко и Чорбаджи Алчо се изпълняват от Грета Неделчева и Маргарита Маркова. Ивайло Брусовски е в ролята на глашатая-разказвач.
Творческият състав е избрал изключително атрактивно жанрово решение за прдставяне на познатата приказка – клоунадата и по този начин допълнително вкарва добра енергия и жизненост в спектакъла. Актьорите не просто пресъздават приказката – те искрено се забавляват и увличат публиката в динамики от комични сценки.
„Дяволиите на Хитър Петър” е спектакъл за малки и големи, който се гледа на един дъх, а семейното посещение на театър не може да се сравни с никое друго преживяване. Съпреживяваната емоция на живото изкуство в големия салон е изключително полезно за малкия човек. Децата могат да споделят своите усещания с възрастните, които да им подскажат, да ги поощрят.

Етикети: Дяволиите на Хитър Петър, Драматичен театър, Търговище, дядо Пънч

Публикувана от: fromTargovishte

Коментари

Пусни коментарvalidate image