Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 119
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 847
Регистрирани: 1759
Най-новият регистриран: creatte

Новините на Търговище порталът

ОИЦ – Търговище кани цената да нарисуват своя европейски град

категория / Търговище        дата: 2012-09-13 г. / 14:14 ч.      прочетена: 2019 ОИЦ – Търговище кани  цената да нарисуват своя европейски град

С началото на учебната година се дава стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).

Конкурсът е отворен за участие за всички деца в две възрастови групи от 6 до 10 години (от предучилищни групи до 4-ти клас) и от 11 до 12 г. (5-ти и 6-ти клас) от училища, детски клубове, школи и кръжоци в област Търговище. Творците сами избират техниката за изработка на рисунката, както и нейния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител

Желаещите да участват могат да подават картините си до 19 октомври 2012 г. в офиса на Областния информационен център – Търговище (в двора на къщата-музей „Стефан Куцаров”). Специализирано жури ще разгледа творбите, ще излъчи и награди победителите в регионалния конкурс на 1 ноември 2012 г. ( Денят на народните будители). Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.

Най-добрите рисунки от регионалното ниво ще бъдат изпратени в София и ще се състезават на националния конкурс. Победителите ще бъдат наградени лично от министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев  на официална церемония, която ще се състои на 21 декември 2012 г.  Отличените ще получат PSP конзола.

Етикети:

Публикувана от: ОИЦ - Търговище

Коментари

Пусни коментарvalidate image