Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 56
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 1015
Регистрирани: 1762
Най-новият регистриран: krancheto

Новините на Търговище порталът

Нови процедури по ОПАК до края на март

категория / Търговище        дата: 2013-02-20 г. / 10:54 ч.      прочетена: 10231 Нови процедури по ОПАК до края на март

Приключиха три от срещите за местните власти по новите процедури на ОП „Административен капацитет” в рамките на информационната кампанията на Областния информационен център – Търговище. Пред близо 80 представители на административните структури в градовете Омуртаг, Антоново и Опака бяха разяснени ефективните механизми за безвъзмездно финансиране на проекти по приоритетна ос I "Добро управление", подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация" и подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”.

По първата схема се финансират проекти за оптимизиране на структурата на общинските администрации за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 29.03.2013 г.

Втората схема подкрепя въвеждането на ефективни механизми за мониторинг и контрол на изпълнението на общински политики. Общинските администрации могат да кандидатстват с проекти на стойност от 20 000 лв. до 80 000 лв., до 10.04.2013 г. Настоящата схема може да финансира общински планове за развитие, но трябва да се има предвид процедурата на МРРБ, с която се финансират интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Следователно е нужно да се внимава за припокриване на дейности и двойно финансиране, поясниха експертите на ОИЦ - Търговище.

Общо четири договора по ОПАК, от които един в процес на изпълнение, има до момента в област Търговище. Администрацията в Попово е най-активния бенефициент с два проекта, а останалите са на неправителствени организации.  Те са на обща стойност 815 347 лв., сочи публичната Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН).

Очаква се до края на месец март да бъдат обявени останалите пет нови процедури за кандидатстване по ОПАК, заложени в Индикативната годишна работна програма.

Представянето на процедурите по ОПАК ще продължи със срещи в Търговище (28 февруари) и Попово (7 март).

Етикети: ес, опак, антоново, областен информационен център, търговище, проекти

Публикувана от: ОИЦ - Търговище

Коментари

skt 01-11-2013 г. / 02:33 ч.
този мирев нямали да се маха вече.за толкова мандата нищо не направи,с радита заедно само далавери и нищо полезно за хората и общината.никаква инфра структура нямаме нито пътища нито тротоари боклуци на всякъде...има много да се казва ама като няма кои да те чуе,то цялата държава пропада аз за Търговище говоря.БСП и ДПС превърнаха областа в гето.няма да дойдат малко кадърни управници в нашия град и да направят нещо позитивно.няма ей не останха хора с капацитет и морал с чувство за отговорност родолюбие достойнство,всичко е пари за тези боклуци,как им дава сърце да рушат родния си град.ако не на този свят поне в другия да си платят за всички грехове.просто нямам думи.то и наште граждани не стават за нищо всеки се примирил и мълчи,няма единство.незнаят,че ако се съберем можем да променим всичко.хората едно време са правили революции събаряли са цели инперии,а ние няколко миризливи диртаци не можем да махнем от толкова време,щом си мълчим и всеки вика ами ние кво можем да направим,така ще е язък за нас младите,заминава ни живота по чужбини насма натам

Пусни коментарvalidate image