Positive SSL on a transparent background

Онлайн в Търговище

Гости: 43
Регистрирани: 0
Посетители за деня: 653
Регистрирани: 1762
Най-новият регистриран: krancheto

Новините на Търговище порталът

Собствена орбитална космическа станция създава Русия

категория / Технологии        дата: 2014-11-17 г. / 12:39 ч.      прочетена: 17719 Собствена орбитална космическа станция създава Русия

Русия ще започне от 2017 г. да работи по собствената си орбитална космическа станция. За нейното създаване ще може да се използва част от модула, който по-рано беше предназначен за руския сегмент на Международната космическа станция (МКС), пише в понеделник вестник „Комерсант“, позовавайки се на източник, близък на ръководството на Централния научноизследователски институт по машиностроене.

„Новата станция ще се намира в геометрично благоприятно положение с възможност за разширен сектор на обзора на земната повърхност. От станция ще се вижда до 90% от територията на Русия и арктическия шелф, а този показател на МКС стига до 5%“, цитира изданието думите на източника.

Според него обемът на разходите все още не е определен. Първоначално, пише изданието, е планирано да се използват модули и апарати, които са разработени за руския сегмент на МКС.

„Първоначалната конфигурация ще бъде сформирана на база многоцелеви лабораторни и възлови модули на космическия апарат „ОКА-Т“. Експлоатацията на станцията ще бъде осигурена от корабите „Съюз-МС“ и „Прогрес-МС“, а в периода 2020-2024 г. е възможно усъвършенстването на енергийния и трансформиращия се модул, използвани в лунната програма”, заяви източникът.

По негови думи една от главните задачи на станцията ще бъде летателно конструкторските изпитания на пилотираните средства на лунната инфраструктура, т.е. тя ще изпълнява ролята на „плацдарм“, тъй като се планира първо да се доставят специалните апарати, а после да следват Луната.

Изданието съобщи, че руската орбитална станция е един от ключовите предложение на проекта за развитие на пилотираната космонавтика в периода до 2050 година.


Източник: actualno.com

Етикети: Орбитална, Станция, Космос, Космическа, Русия

Публикувана от: admin

Коментари

Пусни коментарvalidate image